Menangkis Pukau Dengan Reiki

pukauMasalah pukau, memang tidak asing lagi dalam masyarakat kita di Malaysia. Sejak kebelakangan ini makin ramai yang menjadi mangsa pukau. Mangsa pukau ini bukan mengalami kerugian yang sedikit tetapi mencecah ribuan ringgit. Oleh itu kita semua harus berwaspada dan sentiasa berjaga-jaga dari serangan pukau ini.

Dilihat secara energi, ilmu pukau adalah suatu proses mengirim energi untuk menganggu aliran energi di cakra solar plexus, hati, tenggorok serta ajna. Cara mengirim energi ini dapat dilakukan melalui sarana (suara) dan pengiriman secara langsung spt melalui mata dan bersentuhan fizikal dan biasanya mangsa yang dipilih adalah yang sedang dalam keadaan letih, lesu, stress dsb. Kerana pengiriman energi lazimnya dilakukan dalam keadaan tidak sedar. Biasanya orang yang berniat hendak melakukan pukau akan berpura-pura baik dan ramah. Dalam hal ini, perlindungan diri dengan sendiri menjadi tidak aktif akibat terkesan dgn sikap baik dan ramah pelaku. Namun dalam Reiki, seberapa hebatpun pelaku berpura-pura tetap juga dapat dikesan. Yang penting, pengamal Reiki harus sentiasa sensitif dengan peringatan yang ditimbulkan oleh energi Reiki.

 

Cara untuk menangkis pukau dengan Reiki ialah pada masa melakukan self healing, biasakan untuk merasakan aliran energi yang mengalir di tubuh, jangan hanya sekadar meletakkan tangan dan memindahkannya setiap 3 minit. Setelah melakukan self healing secara rutin setiap hari selama 3 atau 4 minggu, maka kita akan dapat membezakan gelombang energi yang mengalir di dalam badan dan yang mengalir di luar badan. Apabila ada seseorang berusaha melakukan pukau pada kita, maka kita akan merasakan suatu gelombang energi yang menekan, seakan ada udara padat yang berusaha mendorong kita serta ada perasaan dingin atau panas yang membuat kita merasa tidak nyaman. Pada saat kita merasa seperti itu, terus berniat untuk membuat perlindungan keseluruh badan kita dengan energi Reiki dan pukau itu tidak menjadi dan gagal.

Mungkin ada yang akan bertanya, mengapa tidak diniatkan saja agar seluruh badan akan selalu dilindungi dengan energi Reiki? Jawabannya adalah setiap kali kita mengalami stress, letih atau gangguan fizik / mental lainnya, maka energi yang kita niatkan untuk melindungi kita dari gangguan akan secara automatik terserap oleh kita dan perlindungannya terhenti. Oleh itu kita harus sentiasa bersiap-sedia dan berjaga-jaga untuk mengaktifkan energi untuk melindungi diri anda. (sumber : Yayasan Waskita Reiki)

Insyaallah dengan pertolongan Allah swt kita akan terselamat menjadi mangsa pukau, cuma kita sahaja harus berusaha dan reiki adalah salah satu caranya.